14.5 C
Athens
10.3 C
Thessaloniki
7.9 C
Larissa
Thursday, December 7, 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 4-10-2012

ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ “ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ” ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 4-10-2012 ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Κ. ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ/ΠΡΟΣΦΟΡΑ Ή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.
ΕΝΤΕΛΩΣ “ΤΥΧΑΙΑ” ΟΜΩΣ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΘΝΟΣ” ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΩΣ ΤΗΝ “ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ” ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ 600 ΔΙΣ “ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ” ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΜΕΣΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ, ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: “ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ 600 ΔΙΣ “ΕΥΡΩ” ΚΙ ΟΧΙ “ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ” ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ “ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ” ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ “ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΘΗΣΑΥΡΩΝ”.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΤΥΠΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ “ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ” ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΘΥΣΙΕΣ” ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Ή ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΕΣΜΟ ΕΓΧΩΡΙΟ Ή ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ THΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ BREAKLEY PLATT.
ΕΠΙΣΗΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΟΥ UCC UNIFORM COMMERCIAL CODE (ΕΝΙΑΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ) ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΝΟΜΙΜΗ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ AMEΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ UCC ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΙΣΑΞΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ.
Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ Η.Π.Α ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΟΦΕΙΛΗ.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3691/2008 ΚΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΧΕΡΕΙΑ- ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Η ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΕΥΝΗΣΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΟ, ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕΜΠΤΟ ΟΦΕΙΛΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΞΗ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΛΙΜΑ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ.
ΑΡΑ: Η ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΤΕ ΔΕΧΤΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΩΣ Ο ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ FACEBOOK – TWITTER – INSTAGRAM – LINKEDIN

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1,780FansLike
1,570FollowersFollow
110FollowersFollow
545FollowersFollow
78SubscribersSubscribe

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ