27.5 C
Athens
26.9 C
Thessaloniki
27.9 C
Larissa
Sunday, May 19, 2024

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ (Φ.Ε.Κ. Α272/2013)

ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ Φ.Ε.Κ ΜΕ ΑΡ.272 ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΠΔΔ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ Φ.Ε.Κ. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.
ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ!!
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ , ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΚΟ, Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ 25 ΕΤΗ, ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΚΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ 50 ΕΤΗ,ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!
Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Φ.Ε.Κ. ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:
1. ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΗ ή ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΑΥΤΟΥ ή ΑΝ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑ ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΗ ή ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ή ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΠΟΡΩΝ (Κ.Α.Π.)
2. ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΘΗΚΗΣ ΕΠΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ή ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΙΚΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΕΝΝΟΙΑ.
3. ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΕΧΥΡΟΥ ΕΠΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ή ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΣ.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ 2% ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ,ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΗ,ΔΕΣΜΕΥΣΗ,ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟ!!!
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ Φ.Ε.Κ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ά ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 5134 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1. ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΟΔΟΠΟΙΙΑ,ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ,ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ,ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ κτλ)
2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ,ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΚΩΝ-ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ-ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ,ΔΗΜΟΤΙΚΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ,ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ κ.α.)
3. ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ κ.α.)
5. ΚΟΙΝΗ ΩΦΕΛΕΙΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ,ΚΑΠΗ κ.α.)

Η ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ:

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ-ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΑΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗΝ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!!!
Ο ΕΛΛΗΝ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΗΜΟΥΣ, ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΟΛΩΝ!!!
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΕΚ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Φ.Ε.Κ. α_272_13_12_2013
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ

ΣΕΛΙΔΕΣ 6

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ FACEBOOK – TWITTER – INSTAGRAM – LINKEDIN

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1,780FansLike
1,570FollowersFollow
110FollowersFollow
545FollowersFollow
79SubscribersSubscribe

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ