14.5 C
Athens
10.3 C
Thessaloniki
7.9 C
Larissa
Thursday, December 7, 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ι.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (ΥΠ. ΟΙΚ.) ΠΡΟΣ Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ (Τ.τ.Ε.)

ΤΗΝ 3Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2012 ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ 23Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣΤΡΟΚΑΛΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΟΔΔΗΧ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ).
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ .ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΧΕΡΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΔΕΣΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ Ο Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟ.
ΑΡΑ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ, ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ!
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.
ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2014 ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΛΕΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ. ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ UCC ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ.
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΕΝΩ ΕΓΙΝΕ Η ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΩ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΑΝ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΘ’ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 16ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2019.
ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:
ΕΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ.
ΕΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
3-11-2012 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΕΛΙΔΕΣ 1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ FACEBOOK – TWITTER – INSTAGRAM – LINKEDIN

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1,780FansLike
1,570FollowersFollow
110FollowersFollow
545FollowersFollow
78SubscribersSubscribe

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ