19.6 C
Athens
18 C
Thessaloniki
16.9 C
Larissa
Sunday, May 19, 2024

ΕΛΛΗΝΑ Εχεις σπίτι και αυτοκίνητο; ΟΙ κυβερνήσεις ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ (ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝ-ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ

Ο Γιώργος Χουλιαράκης το είπε με κυνισμό μεν στη Βουλή, αλλά κάπως στρογγυλεμένα:
«Η φορολογική επιβάρυνση είναι μεγάλη δεν κρύβομαι, για τους συνεπείς φορολογούμενους, τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι συνειδητή επιλογή μας, για να ενισχυθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας». Με άλλα λόγια, ξεσκίσαμε τη μεσαία τάξη αλλά για το καλό των πιο ευάλωτων. Επειτα κρύφτηκε πίσω από τα θολά όρια του τι σημαίνει σε αυτή τη χώρα «μεσαία τάξη».
Είναι άραγε μεσαία τάξη μόνο οι καλοβαλμένοι που δεν πέρασαν από επάνω τους επτά χρόνια κρίσης και έτσι δικαιολογημένα τους επιβάλλεται να βοηθήσουν και αυτοί κάποια στιγμή τους ασθενέστερους;
Είναι μεσαία τάξη οι φοροφυγάδες που επίσης την σκαπούλαραν και πρέπει να πληρώσουν τους ασθενέστερους; Οχι αυτοί δεν ανήκουν στην κατά Χουλιαράκη μεσαία τάξη, γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ανερυθρίαστα ότι η υπερφορολόγηση της τελευταίας διετίας που θα συνεχιστεί και το 2018, επιβάρυνε και θα επιβαρύνει μόνο τους συνεπείς και έντιμους φορολογούμενους.
Τέτοια ομολογία ανικανότητας δεν είχε ξαναϋπάρξει, μέχρι τη σημερινή παραδοχή και του Ευκλείδη Τσακαλώτου που επίσης από τη Βουλή παραδέχτηκε ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Αλλά τέλος πάντων, πίσω στο θέμα μας: Ποιος είναι η μεσαία τάξη σε αυτή τη χώρα;
Είναι μήπως «η μεσαία τάξη που θέλει και εκείνη λιγάκι να διατάξει, να γίνει άρχουσα δηλαδή»,
που τραγουδούσε ο μέγας Δήμος Μούτσης; Θα συμφωνήσω με τον τραγουδοποιό ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες, αλλά και πάλι δεν μας βοηθά να θέσουμε ένα όριο στο ποιος τελικά πρέπει να πληρώνει για τους ασθενέστερους.Αλλωστε γκόμενες υπάρχουν σε όλες τις τάξεις.
Σε αυτό το μυστήριο λοιπόν, ποιον θεωρεί η κυβέρνηση μεσαία τάξη που πρέπει να υπερφορολογηθεί εις το διηνεκές ώστε να ενισχυθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, έδωσε την απάντηση ένας κυβερνητικός βουλευτής, ο Γιάννης Γκόλιας της Αργολίδος.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ πρώτα διαπίστωσε ότι «δεν επλήγη τόσο φοβερά η μεσαία τάξη». Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, το «κίνημα της γραβάτας» όπως θέλουν να τους χλευάζουν οι κυβερνήτες μας, δεν επλήγησαν τόσο φοβερά, άρα καλώς τους εξαφανίζει η κυβέρνηση σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Επειτα άλλωστε ο κ. Γκόλιας το αποσαφήνισε για όσους είχαν ακόμα απορίες: «Υπάρχουν συμπολίτες μας που έσκαβαν στα σκουπίδια, όταν άλλοι έχουν ένα αυτοκίνητο και ένα σπίτι»…
Ιδού λοιπόν η λυδία λίθος. Εχεις ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο; Ανήκεις στη μεσαία τάξη, είσαι ο τυχερός που «δεν επλήγη τόσο φοβερά» από την κρίση και δεν τρως από τα σκουπίδια. Και άρα πρέπει να πληρώσεις.
Δηλαδή να εξοντωθείς οικονομικά εις το όνομα μιας αναδιανομής υπέρ των
ασθενέστερων, την οποία φυσικά δεν μπορείς καν να αμφισβητήσεις.
Γιατί; Το είπε και αυτό κ. Γκόλιας: «Εμείς είμαστε αριστεροί προσηλωμένοι δημοκράτες και κοιτάμε να έχουμε κοινωνικά κριτήρια». Να και το θρησκειολογικού ύφους ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν δεν αμφισβητείται, διότι η Αριστερά εξ ορισμού τα κάνει όλα δημοκρατικά, για το καλό του λαού, της χώρας -και κέφι να υπάρχει- της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου.
Εχει ενδιαφέρον εξάλλου πώς σε αυτή τη συζήτηση περί υπερφορολόγησης,
η επίκληση των ασθενέστερων λειτουργεί κυρίως ως ηθική ομηρία: ποιος είσαι εσύ που θα αρνηθείς να δώσεις στο κράτος τις όποιες αποταμιεύσεις σου ή και να χρεωθείς όταν ο άλλος είναι φτωχός και τρώει από τα σκουπίδια (αυτό με τα σκουπίδια τη μία εξαφανίζεται και την άλλη επανέρχεται, ανάλογα με την περίσταση, αν δηλαδή μιλάει η Κουντουρά ή ο
Γκόλιας).
Αν δε τολμάς να δυσανασχετείς με την υπερφορολόγηση είσαι αυτόματα
καταδικαστέος ως ανάλγητος, ένας εχθρός των φτωχών, δηλαδή του λαού και
άρα της χώρας. Μια τέλεια ηθική αιχμαλωσία.
Υπάρχει τουλάχιστον και κάτι θετικό σε όλη αυτήν την ιστορία. Τώρα επιτέλους το ξέρουμε ότι ο βασικός στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι ο πολίτης που έχει ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο και όχι γενικά το παλιό πολιτικό σύστημα. Μόνο που θα ήταν πιο σωστό να είχε ειπωθεί αυτό πριν
από τις εκλογές. Να ξέραμε ποιον αφορούσε τελικά εκείνο το περίφημο «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν».
ΠΗΓΗ: Protagon
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ:
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ???
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ν.Δ. ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ΠΙΟ ΕΥΠΕΠΤΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ “ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ”. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ?ΕΛΕΥΘΕΡΗ;; ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΟΥ. (Κρατικός Προϋπολογισμός 2021)
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΙΑΣ. ΓΙΑ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΑΔΡΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΟΜΕΣ, ΣΠΙΤΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΣΥΝ 400€ ΕΞΟΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ?? ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 38 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ??? ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ 70-90 ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ???
ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΡΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ, ΑΠΛΑ ΕΝΗΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕ !!!
ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΑΔΡΑΝΗΣ ΔΙΟΤΙ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ, ΦΟΒΟΥΣ, ΦΟΡΟΥΣ, ΥΓΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ , ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΟΥ !!! ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝ-ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΚΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ Η ΨΕΥΤΙΚΟΥ.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Κρατικός Προϋπολογισμός 2021

Κρατικός Προϋπολογισμός 2019

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ:
ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Η ΚΑΘΗΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΆΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ) ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΕΣ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ.
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ Η.Π.Α.
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ FACEBOOK – TWITTER – INSTAGRAM – LINKEDIN

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1,780FansLike
1,570FollowersFollow
110FollowersFollow
545FollowersFollow
79SubscribersSubscribe

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ