20.8 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
13.9 C
Larissa
Friday, May 24, 2024

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΜΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΥΨΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 120 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΕΩΣ 80 ΜΕΤΡΑ ΜΗΚΟΣ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ ΑΣ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ, ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΔΡΟΜΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΔΙΑΔΑ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 100-150 Τ.Μ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ 2-3 ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Α/Γ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΗ Η ΤΡΥΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ 500 Κ.Μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΠΕΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η Α/Γ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ 200 ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000 Τ.Μ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑΤΟΥΡΑ ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΟΡΥΒΟΥ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ. ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΤΗΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ, 20 ΕΤΗ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ. ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 Μ. Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΘΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ. ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΟΠΟΤΕ ΕΥΝΟΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΘΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΦΩΜΟΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΛΑΔΙΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ. ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ.
ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΙΔΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΚΑΘΑΡΑ.
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΑΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ, ΑΝ ΠΑΛΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.ΣΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡ.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΡΥΝΟΥΝ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η Ε.ΣΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΥΡΗΞΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ. Ο ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΔΗΛ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΩΣ Η ΒΑΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΤΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ FACEBOOK – TWITTER – INSTAGRAM – LINKEDIN

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1,780FansLike
1,570FollowersFollow
110FollowersFollow
545FollowersFollow
79SubscribersSubscribe

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ